Onze werkgroep

Naar aanleiding van de Herdenking van Wereldoorlog I en de bevrijding van Rekkem (19/10/1918) richtten wij in januari 2016 met een aantal gemotiveerde mensen uit verschillende Rekkemse verenigingen de Werkgroep Rekkem Toen op.

De groep bestaat uit actieve leden en bestuursleden van het Davidsfonds Rekkem, Heemkring Menen, KWB Rekkem, NSB Rekkem en Werkgroep Het Verhaal.

Wij stellen ons tot doel te reflecteren over drie thema’s: Bezetting, Bevrijding en Herdenking. Die reflecties willen wij vertalen in een aantal evenementen gespreid over twee weekends.

Wij willen getuigenissen en informatie over ‘Rekkem toen’ terug tot leven brengen, tonen en bewaren.

Foto's rechts:

  • Boven: het comité 1915-1919 voorzag de inwoners van Rekkem van voedsel en kledij;
  • Onder: het comité 'Rekkem Toen' 2016-2018 voorziet voor de inwoners van Rekkem en alle andere geïnteresseerden een brokje geschiedenis over en een stukje inleven in de tijd van toen.
    Van links naar rechts - staand: Jaak Rosseel, Stefaan Vermeulen, Berenice Bogaert, Jacques Dufourmont, Marc Pyncket, Roos Wullaert en Frans Vander Beken. - zittend: Didier Coeman en Tom Vandamme.© 2018 Rekkem Toen. Alle rechten voorbehouden. Template ontworpen door Enginetemplates.com
Free Joomla! templates by Engine Templates